Wat is internetverslaving?

Als je verslaafd bent aan internet, ben je niet weg te slaan van de computer. Van ’s ochtends tot ’s avonds zit je achter het beeldscherm. Niet voor je werk of school, maar om spelletjes te spelen of te chatten. Je denkt dan ‘nog even en dan stop ik’. Pas uren later heb je door dat je al had moeten slapen, nog huiswerk moet maken of nog moet werken. Internetverslaafden willen bijvoorbeeld bij spelletjes elke keer de score verbeteren. Daarom kunnen ze zelfs tot 15 uur per dag achter de computer zitten! Ook zijn er bepaalde online communities die een tweede leven kunnen zijn voor de verslaafden. Ze leven dan in een totaal andere wereld.

Gevolgen

Internetverslaafden denken niet meer aan school, werk, hobby’s of vrienden. Ze verwaarlozen alle contacten, ook met familie. Alleen internet telt nog. Ook eten gebeurt achter de computer. Langzaam maar zeker word je een soort kluizenaar, die geen oog meer heeft voor de echte wereld.

 

"Be smart, be you"

Spreekuur voor jongeren over roken, alcohol, drugs en gamen bij Centrum Jeugd & Gezin Maasland. Neem contact op voor meer informatie en/of het maken van een afspraak. 0412-473626 / info@centrumjeugdengezin-maasland.nl

 
Wizper: zit je ergens mee? effe wizperen