Gewicht

Tijdens de pubertijd wordt uiterlijk belangrijker voor je. Misschien vind jij jezelf te dik of juist te dun. Wilt een grotere kont hebben, of vind juist dat die minder dik mag zijn, wil je als jongen bredere schouders of spierballen. Je bent niet de enige die daar problemen mee heeft. Veel jongeren zijn niet tevreden over hun gewicht en uiterlijk.
Iedereen ziet er anders uit, niemand is hetzelfde. Je kunt jezelf daarom niet gaan vergelijken met anderen. De één is groot, de ander klein. De één heeft blond haar en de ander heeft bruin haar. Kijk maar om je heen, bij jou in de buurt, op school en werk. Er bestaat geen gemiddelde maat. Het is belangrijk om tevreden te zijn met je uiterlijk. Wat je op tv ziet en in tijdschriften is trouwens niet echt. Deze modellen hebben uren voor de spiegel gezeten en worden vaak ook later via de computer zogenaamd mooi gemaakt. Eigenlijk is dat dus fake!
Voor sommige jongeren is gewicht zo belangrijk dat ze anders gaan eten. Hierdoor kunnen ze in de problemen raken. Bekend zijn eetproblemen als anorexia en boulimia.
Wizper: zit je ergens mee? effe wizperen